EM-sølv til Susanne Andersen

Hitec-rytteren Susanne Andersen fra Stavanger tog under fredagen EM-sølv i U23-klassen i landeveisrittet i danske Herning. Nok en fin framgang for ungjenta fra Rogaland som var på bronseplass under junior-VM i Qatar ifjor.

Foto: NORGES CYKLEFORBUND

Bare hjemmehåpet Pernille Mathiesen greide å krysse målstreken foran hovedfeltet, der Susanne var raskest i spurten. Det skilte 7 sekunder opp for den norske jenta og resten av feltet.

Susanne Andersen var nummer to på andre etappe av LToN mellom Mysen og Sarpsborg ifjor. Da kjørte hun for det norske landslaget, nå kommer hun til Ladies Tour of Norway 17.-20.august som en av de seks rytterne på det norske profflaget Hitec Products.

Begge de to første fra damenes U23-ritt kommer for øvrig til start i årets LToN. Vinneren Pernille Mathiesen kjører for Bjarne Riis’ lag Team VéloCONCEPT Women, som også er klare for start.

Malin Eriksen ble nummer 41 og Ingvild Gåskjenn nummer 60 i U23-klassen, der mange av deltakerne var ryttere som vi kommer til å se også i Ladies Tour of Norway.