Eidsberg Sparebank løfter Ladies Tour i Østfold 2021

Neste år vil verdens beste kvinnelige sykkelryttere igjen innta Indre Østfold. Eidsberg Sparebank går inn som hovedsponsor, og dermed er det klart at det blir ritt med Mysen som målby torsdag 12. august neste år.

Foto: Leif Ingvald Skaug

Vi vet hva det betyr for lokalsamfunnet å få slike ritt. Det setter stedene det passerer «på hodet» for en kort stund, det skaper engasjement og begeistring, og TV-bilder fra løypa blir direktesendt til store deler av verden. Klart vi som lokalbank for store deler av Østfold kan og skal støtte dette, sammen med kommunen og dyktige arrangører av LToN-organisasjonen, sier adm. banksjef Glenn Haglund (bildet) i Eidsberg Sparebank.

Mysen var målby både i 2016 og 2017 med mye liv og røre. Denne torsdag ettermiddag blir «Østlandets attraktive småby» igjen på det nasjonale og internasjonale sykkelkartet. Mye av løypa vil gå rundt på veier i Indre Østfold, med Kjell-Erik Kristiansen som engasjert speaker.

Jeg håper vi får engasjert næringslivet, forretninger og spisesteder, lag og foreninger, barnehager, skoler og mange andre til å gjøre noe ekstra både før, under og etter rittet. Det er nesten 9 måneder igjen til selve sykkelfesten i Østfold, og vi må tro at Covid-19-situasjonen er under kontroll og vi er tilbake til normal hverdag. Dette skal vi være med på, sier banksjef Haglund.

Ordfører Saxe Frøshaug er veldig glad for at det skapes slike arrangement i Østfold, og at Indre Østfold kommune kan få mye positiv oppmerksomhet. – Jeg har møtt mange som fremdeles snakker om de fine TV-bildene, godt kommentert av sykkellegender som Johan Kaggestad og Ole Kr. Stoltenberg, de har sett på siste års produksjoner.

Rittdirektør Roy Moberg er glad Indre Østfold igjen er på programmet, han sier arrangørene har gode erfaringer med kommune, næringsliv og mange ildsjeler i regionen. – Mysen og Indre Østfold er veldig flinke til å skape engasjement og folkefest, etappene her oppe har vært av de beste vi har på programmet og vi gleder oss til å gjenskape folkefesten i 2021, sier Moberg. Han tror også at forventningene til igjen å samles etter et års Covid-19-pause er stor, og får jevnt tilbakemeldinger om at verdens beste kvinnelige syklister ser fram til å komme tilbake til Norge på Ladies Tour i august 2021, når verden forhåpentligvis har fått kontroll på Covid-19.

I tillegg til selve rittet, planlegges også en rekke sidearrangement som barneritt, seminarer, underholdning og næringsarrangement. Norsk idrett er opptatt av et ekstra kvinneløft, og her kan LTON ta en viktig rolle.

For mer info om :

Eidsberg Sparebank, se her.
Indre Østfold kommune, se her.