De norske håpene i årets LToN

Foto: Norge Cyckleforbund

Skal det endelig bli en stor norsk framgang i LToN?
De norske damene har nådd gode resultater på flere fronter i år, og det finnes optimisme foran rittet som starter på torsdag.
Her er de norske håpene i rittet.

Susanne Andersen, Team Sunweb
21-åringen gjør sin første sesong i storlaget Team Sunweb og har vist at hun har tatt nivået allerede. Ble nummer 6 i European Games i Minsk, tok NM-sølv på Ringerike og tok en 8.plass på EM i Holland.
Størst sjanse på første etappe i Horten der det antagelig blir en massespurt. Kan også være med både på etappe 2 og 4, men må kanskje ofre seg for den tidligere amerikanske mesteren Coryn Rivera som er lagets kaptein.

Stine Borgli, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope
Sandnes-jenta debuterte for sitt nye, franske lag med en sterk 9.plass i Vårgårdas World Tour-ritt i helgen. Går bra oppover og har en vass spurt. Kanskje den norske som har størst sjanse sammenlagt. Vant Vuelta a Burgos i Spania og var nr.3 i Skottland rundt.
Kan få frie tøyler i laget da svenske Emilia Fahlin er skadet og ikke kjører.

Katrine Aalerud, Team Virtu
24-åringen fra Vestby er antagelig den beste norske klatreren og bør kunne være med lan gt framme i Knardalsbakken i Halden på lørdag. Her kommer mye til å avgjøres, og Katrine imponerte i spanske Emakumeen Bira der hun ble nr.7 sammenlagt.
Men dessverre har det meste handlet om velt og skader for Katrine. Nå er hun dog veldig motivert for å vise seg fram på hjemmebane. Hun har også skrevet en ny kontrakt med spanske Movistar neste år.

Emilie Moberg, Team Virtu
Haldens egen yndling har hatt det vanskelig med skader etter gjentatte velt. Sist på EM i Holland der det var hånden som fikk en skikkelig smell. Men det var ingen brudd og Emilie kommer til start.
Det er usikkert om dette påvirker henne, og det er også usikkert om hun får sjansen når laget har den italienske mesteren og fjorårets Europamester Marta Bastianelli, rytteren som spurtet ned Marianne Vos og vant i Vårgårda på søndag.
Emilie har antagelig størst sjanse på etappene 2 og 4.

Foto: KEK-stock

Vita Heine, Hitec Products
Veteranen fra Bergen har mistet den norske mestertrøya til lagkameraten Ingrid Lorvik, men hun har hatt en sterk sesong og satt med i teten til mål i Vårgårda på søndag. Vita vant sammenlagt i Tour of Uppsala, hun vant NM på tempo og også en etappa i Thüringen Ladies Tour i Tyskland.
Sammen med Stine Borgli antagelig Norges beste kort i sammendraget.

Ingvild Gåskjenn, Hitec Products
Skal normalt være et nummer for liten for å kjempe helt i teten i dette selskapet, men med en forventet spurt på første etappe i hjembyen Horten kan motivasjonen ge Ingvild det lille ekstra som skal til for å kjempe blant de beste.
Har hatt flere gode resultater i år, blant annet brons i NM og en 6.plass i U23-klassen i EM.

Dette er de øvrige norske rytterne som er med i startlista (kan bli endringer).
Ingrid Lorvik, Amalie Lutro, Julie Meyer Solvang (alle Hitec Products), Martine Fon, Vibeke Lystad, Ingrid Moe, Mie Bjørndal Ottestad, Birgitte Ravndal, Hedda Skogesal Samsing (alle for det norske landslaget).