Canyon-SRAM tilhører outsiderne

Lagene i LToN 2018 : Canyon-SRAM tilhører outsiderne

Det tyskregistrerte laget Canyon-SRAM tilhører outsiderne i årets LToN. Laget har både ungt og gammelt i sitt lag, og så langt i år har man vunnet 12 ritt. Meget spennende er nye Katarzyna Niewiadoma, den polske stjernen som i 2017 hjalp Marianne Vos til totalseieren i nederlandske WM3 – laget som ikke finnes i år.

Niewiadoma har tatt lagets eneste triumf på World Touren. Det gjorde hun da hun vant Trofeo Alfredo Binda i Italia. Det er hennes eneste seier i år.

Mestvinnende hos Canyon-SRAM er brittiske Hannah Barnes med sin vasse avslutning. Hun er bokført med fire seire, men hun kommer trolig ikke til start i Norge. Dermed forsvinner noe av lagets styrke i spurtene.

LISA KLEIN celebrating winning the white jersey as the best young rider at last years Ladies Tour of Norway. She has now changed team from Cervélo-Bigla to Canyon-SRAM. Photo/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Den unge tyske rytteren Lisa Klein vant ungdomstrøya i fjorårets LToN da hun også var tysk mester. I år har hun en seier, det var prologen i Festival Elsa Jacobs i Luxembourg. 22-åringen har denne sesongen byttet lag fra Cervélo-Bigla til Canyon-SRAM. Klein var nr.2 sammenlagt i BeNe Ladies Tor i juli, der hun også vant ungdomstrøya. Stortalentet tog også sølv på tempo under U23-EM i Tsjekkia og hun vant bronse på tempo i det tyske mesterskapet.

Canyon-SRAM var nr.4 i lørdagens lagtempo i Vårgårda i Sverige. Det viser hvilken kjørestyrke som laget besitter.

Rutinen i laget står 36-årige Trixi Worrack for. Tyskeren som ”alltid” har vært med i det profesjonelle feltet vant også tempoetappen i årets BeNe Ladies Tour i juli og har mer enn ti år i verdenstoppen. I den lange karrieren har det blitt blant annet VM-sølv helt tilbake i 2006, to tyske mesterskap (2013 og 2015) og Worrack var nr.4 på VM allerede i 2004. Hun holder fortsatt meget høyt nivå. Hun var blant annet nr.2 på det tyske tempomesterskapet i år. Trixi Worrack kjører sitt tredje år for Canyon-SRAM.