BTC Ljubljana – første slovenske lag i rittet

Lagene i Ladies Tour of Norway 2018: BTC Ljubljana – første slovenske lag i rittet

Stadig flere nasjoner kommer til Ladies Tour of Norway nå som rittet tilhører damenes World Tour. BTC Ljubljana er det første innslaget fra Slovenia i rittets historie, og de bringer med seg flere sterke ryttere.
En av disse er det svenske stjerneskuddet Hanna Nilsson, som blant annet ble hyllet under VM i Bergen i september 2017.

HANNA NILSSON fra Sverige er en av stjernene på laget. Her jubler hun med ”laksetrøya” som mest offensive rytter på VM i Bergen i september. Foto: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

26-årige Nilsson vant laksetrøya som den mest offensive rytteren under VM-rittet i Bergen, der hun til slutt endte på en 36.plass. Men Hanna har tatt store steg de siste to-tre årene, og hun kjører nå sitt andre år for BTC Ljubljana etter å ha vært et halvår i Lensworld–Zannata.
Hanna Nilsson vant også bronse i det svenske mesterskapet i fellesstart både i 2015 og 2017. Nå jager hun sin første store, internasjonale seier. Hva ville vel være bedre enn om den kommer i LToN i august?

Den store slovenske stjernen på laget er Eugenia Bujak, som er årets slovenske tempomester. 28-åringen har kjørt på samme lag helt siden hun ble profesjonell i 2014, og hun har flere store seire på merittlisten.
Blant annet vant Bujak to etapper i La Route de France i 2016, samme år som hun også vant GP de Plouay-Bretagne. Året før van hun en etappe i Thüringen Rundfahrt i Tyskland. I år ble hun nummer 4 totalt i det rittet.

En annen å se opp for er stortalentet Maike Boogaard fra Nederland. Hun er bare 19 år og er tidligere nederlandsk juniormester. Hun kjørte også i lagetemporittet for BTC Ljubljana under VM i Bergen ifjor.

BTC LJUBLJANA blir det første slovenske laget som deltar i Ladies Tour of Norway. Det er et sterkt lag med mange toppnavn fra flere nasjoner. Foto: BTC LJUBLJANA TEAM

Laget består av syklister fra både Slovenia, Nederland, Russland, Tyskland, Sverige, Azerbaidjan og Kroatia.