Bruddseier i Ladies Tour of Norway

20589394002_0e43151ae6_zDet ble seier til Megan Guarnier (Boels Dolmans) foran Amanda Spratt (Orica)-AIS etter at de to bruddvenninnene så vidt klarte å holde unna for et jagende hovedfelt. Aktiv kjøring og mange angrep preget den første etappen i Ladies Tour of Norway.

Det var et veldig hardt ritt. Allerede fra starten var det offensiv sykling og jeg brukte det til min fordel. På slutten kom feltet veldig nære, men vi klarte heldigvis å holde unna. Jeg er så glad for å være her og liker rittet veldig godt så langt, sa en storfornøyd Guarnier til etter målgang.

Etter flere større og mindre bruddforsøk på de første 40 km etablerte etter hvert Megan Guarnier og Amanda Spratt dagens brudd. De hadde på det meste over 3 minutters ledelse, men inn mot de avsluttende rundene i Halden sentrum sank avstanden betraktelig. Feltet delte seg i flere mindre grupper, og den første gruppen endte bare 8 sekunder bak i mål.

Halden - Norway - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Stine Borgli (NOR)  pictured during  stage - 1 of the Ladiestour of Norway 2015 - photo Anton Vos/Cor Vos © 2015

Halden – Norway – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Stine Borgli (NOR) pictured during stage – 1 of the Ladiestour of Norway 2015 – photo Anton Vos/Cor Vos © 2015

Borgli beste norske
Ingen nordmenn klarte å være med i de to første gruppene, men i gruppe nummer tre kunne Stine Borgli spurte inn til en 21. plass. Med den plasseringen ble hun beste norske og kunne ikle seg den norske flaggtrøyen som gis ut til beste nordmann i sammendraget.

-Det var et veldig hardt ritt, men det løsna litt etter 5-6mil. Det er selvsagt morsomt å bli beste norske. Selv om jeg ikke har tenkt så mye på det, så er det jo litt prestisje, sa en fornøyd Borgli etter målgang.

Emilie Moberg syklet lenge sterkt, men med to punkteringer i finalen klarte hun aldri å komme tilbake i feltet.

Komplette resultatlister finner du her.

Stage 1

General 1

Points 1

GPM 1

Best young rider 1

Team 1