Britiske Trek-Drops forsterket i år

Lagene i Ladies Tour of Norway 2018: Britiske Trek-Drops forsterket i år

Det britiske World Tour-laget Trek-Drops gjorde ikke så mye vesen av seg i Ladies Tour of Norway ifjor. Men laget kommer tilbake også i 2018, og nå er det et forsterket lag som har levert bra resultater under sesongen.

23-ÅRIGE Eva Buurman fra Nederland kjørte LToN ifjor for Parkhotel Valkenburg. Nå kjører hun for Trek-Drops og har overrasket i år. Sist en 8.plass totalt i World Tour-rittet OVO Energy Tour i Storbritannia. Foto: INSTAGRAM

23-årige Eva Buurman fra Nederland er ny på laget og har overrasket i år.
Nye Eva Buurman deltok i LToN også ifjor, men da kjørte hun for det nederlandske laget Parkhotel Valkenburg. Den gangen startet hun ikke på siste etappe, og hun viste seg ikke så mye fram i rittet.
Men i år – med et nytt lag – har det gått bedre.
Evas siste resultat var en imponerende 8.plass i sammendraget i World Tour-rittet OVO Energy Tour eller Storbritannia rundt. Hun kjørte også bra i Thüringen Ladies Tour i Tyskland, der det som best ble en 4.plass på den 4.etappen i Gera og en 6.etappen i Gotha. Dessuten ytterligere fire etappeplasseringer blant de 7 beste og en 11.plass totalt.

Trek-Drops er et lag bygget opp med hovedvekten på unge, lovende brittiske syklister. Litt på samme måte som Hitec Products drar til seg de fleste unge, norske talentene.
De fleste rytterne på Trek-Drops er i alderen 20-24 år, og de har naturlig nok ikke de store resultatene å vise til ennå. Men det finnes godt om talent. 21-årige Abigail Van Twisk var med i LToN allerede ifjor, og i januar var hun nr.4 på en etappe og nr.3 i ungdomskonkurransen i Santos Women’s Tour i Australia.
24-årige Molly Weaver er litt mer rutinert og har en sølvmedalje fra det britiske tempomesterskapet i 2015, samme år som hun også var nr.4 i fellesstarten i samme mesterskap.

Den mest meritterte rytteren og den største forsterkningen er likevel Tayler Wiles. 28-åringen fra USA kommer nærmest fra UnitedHealthcare-laget, og hun har flere toppresultater på sin merittliste. Hun er en utmerket temporytter også, og Wiles vant sammenlagt både i Tour of New Zeeland 2015, Tour Cycliste Féminin International de l’Adéche 2015 og Tour of the Gila 2017.
Hun har også en 2.plass fra La Route de France 2016 og fra Tour of California i år. Dessuten vant hun en etappe i Thüringen Ladies Tour ifjor, så Tyler Wiles har løftet Trek-Drops-laget og tilført viktig erfaring til de unge brittiske rytterne. Nå debuterer hun i LToN i august.

BRITTISKE TREK-DROPS gjorde ikke så mye vesen av seg i LToN ifjor, men nå har laget fått et par sterke nye ryttere og har levert bra resultater under sesongen. Vi får trolig se mer av Trek-Drops-draktene i årets LToN enn ifjor. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock