Boels-Dolmans vant lagtempo i Vårgårda

Storfavorittene Boels-Dolmans fra Nederland vant som ventet lørdagens lagtempo i Vårgårda i Sverige. Med det ga de oss også en fingervisning om hva vi kan vente på torsdagens lagtempo mellom Aremark og Fredriksten Festning i Halden, rittet som innleder årets LToN-weekend i Østfold.

BOELS-DOLMANS under fjorårets LToN. De blir favoritter i fredagens lagtempo mellom Aremark og Fredriksten. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Boels-Dolmans er verdens beste damelag, og nå vant de det 42,5 km lange lagtemporittet med 16 sekunder til Team Sunweb. Disse to lagene var i en klasse for seg. Vinnerlaget kjørte med Christine Majerus, Karol-Ann Canuel, Amalie Dideriksen, Amy Pieters, Chantal Blaak og Anna van der Breggen. Det er også verdt å merke seg at Team Sunweb kjørte uten tempostjernen Ellen van Dijk.

Tiden 53,08 minutter ga en snitthastighet på 47,992 km/t. Løypa på de svenske veiene bød ikke på noen store høydeforskjeller.

På tredje plass havnet Cervélo-Bigla, som var 47 sekunder etter og det eneste laget foruten Sunweb som greide seg under minuttet etter Boels-Dolmans. Norske Hitec-Products fikk det ikke til og var nest sist. Det var 4,40 minutter opp fra Hitecs 16.plass til vinnerlaget.
På Hitec-Products kjørte Thea Thorsen, Vita Heine, Nina Kessler, Julie Meyer Solvang og Susanne Andersen.

Resultatene finner du her: https://www.procyclingstats.com/race/open-de-suede-vargarda-ttt/2018/result