Bli kjent med Thea Thorsen

Blant våre flotte ambassadører finner vi Thea Thorsen, en ung kjøresterk rytter opprinnelig fra Ringerike SK. Thea kjører nå for profflaget Hitec Products, og har utmerket seg spesielt med gode resultater i internasjonale mesterskap på tempo hvor hun har flere topp 10 plasseringer både fra junior VM og U23 EM. Bli bedre kjent med Thea.
Thea Thorsen

PORTETTINTERVJU – THEA THORSEN

Personfakta
Navn : Thea Thorsen
Alder : 22år (15.03.92)
Sivilstatus : Kjæreste
Fødested : Ringerike
Bor i dag : Røa, Oslo
Klubb : Ringerike Sykkelklubb
Team : Team Hitec Products

Spørsmål
1. Fortell litt om bakgrunnen for at du begynte å sykle og når.
Begynte å sykle når jeg var 11år. Var et godt sykkelmiljø på Ringerike og det var gjennom noen barndomsvenner jeg vokste opp med jeg startet. Begynte konkurrere når jeg var 12år.

2. Ditt beste sykkelminne?
6.plass i U23 EM 2013. Man vil jo helst stå på toppen eller i alle fall på podiet, men det var en god tempo fra min side hvor jeg følte jeg fikk ut mitt potensialet.

3. Ditt verste sykkelminne?
Påkjørt av bil på trening som 16-åring. Endte med to brukkne armer og et brukket kragebein. Er jo også andre tider ting går litt trått med trening og syklingen, men man glemmer fort!

4. Du er profesjonell rytter i ………………(team/klubb), fortell litt om laget?Dette er min tredje sesong på Team Hitec Products. Vi har gjennom disse årene hatt ryttere fra forskjellige land på laget som jeg har lært veldig mye av og vokst masse som rytter. Gøy å kunne sykle med en så bra gjeng med jenter og få til ting sammen!

5. Vi arrangerer også et mosjonsritt for kvinner i tilknytning til UCI-rittet
Hva er dine beste tips til jenter i alle aldre som ønsker å komme i bedre form?
Driv med fysisk aktivitet som dere synes er gøy! Trening er slitsomt, men det skal også gi noe tilbake og at man synes det er gøy å drive med.

6. Hva og hvem har betydd mest for deg i din sykkelkarriere så langt?
Familien og spesielt foreldrene mine har alltid stilt opp for meg gjennom karrieren, de har vært på rundt på ritt og alltid vært der. Pappa har mekket sykkel, kjørt pes og vært med på trening.
Treneren min er også en som selvfølgelig betyr veldig mye å ha med på laget.

7. Hva er dine best råd til unge jenter som vil satse på en sykkelkarriere?
I ung alder trenger man ikke være alt for seriøse. Tren godt og vær seriøse når man skal, men ta dere også tid til å koble av.

8. Hva er dine karrieremål på sykkel?
Resultatmål:
Jeg har som mål å ha en VM tittel når jeg avslutter karrieren.
Seier i en av vår klassikerne Omloop Het Nieuwblaad, Ronde van Vlaanderen
OL er også et stort mål.
Har også lyst til å være et godt forbilde for unge syklister, slik andre har vært for meg opp gjennom årene.

9. Når du ikke sykler hva liker du å bruke tiden til?
Jeg er interessert i interiør og mat. Liker å lage god mat til familie, kjæreste og venner.
Liker også godt å være ute i skogen, gå tur, tenne bål osv. Det er den beste avkoblingen!

10. Jenter får ikke den samme oppmerksomheten på sin idrett som guttene.Hva er dine viktigste råd for at kvinnesykkel skal bli mer populært blant media og publikum.
Det har ikke alltid vært like gode holdninger til damesykling, noe jeg føler har snudd veldig nå. Damesykling vokser internasjonalt og man ser at folk virkelig interesserer seg.
Her hjemme ved at man arrangerer større løp som Ladies Tour of Norway, hvor verdenseliten deltar, vil dette vise at damesykling er på samme nivå som herrene. Jeg tror dette kan være med på å skape blest rundt damesyklingen og at vi kan bli mer populære bland media og publikum.

11. Ladies Tour of Norway går i Halden i 2014. Hva forbinder du med Halden?Jeg må jo si at jeg forbinder sykkel med Halden. Har sykkelvenninner i Halden og også syklet Østfold 3dagers mange ganger helt fra jeg var liten.

12. Hva forventer du deg av Ladies Tour of Norway i 2014?
Etter å ha fått presentert programmet for rittet har jeg store forventinger. Jeg tror og håper det kommer til å bli en stor folkefest hvor vi kan vise hvor gøy damesykling er!

13. Hva er dine og lagets ambisjoner i LToN 2014?
Vi stiller med fult norsk lag, og det er viktig for oss å vise oss fram som lag. Ambisjonene våre er å få noen gode resultater for å få vist fram Hitec drakta på hjemmebane.

14. Til slutt, nevn tre ting som vi ikke visste om deg fra før.
A. Studerer Idrettbiologi ved Norges Idrettshøyskole
B. Eide ikke konkurranse instinkt før jeg begynte å sykle
C. Sang i kor i 6år når jeg var liten