Bli kjent med rittambassadør Tirill Bjønnes

Personfakta

tiril (3)

Navn: Tiril Bjønnes
Alder: 27 år
Sivilstatus: Singel
Fødested: Sauda
Bor i dag: Grimstad
Klubb: Grimstad Sykleklubb
Team: Grimstad SK Damer Elite
Yrke/utdannelse: Ingeniør hos MHWirth/Mastergrad i Mekatronikk

1. Ditt beste sykkelminne i 2014?
– Det er veldig vanskelig å plukke ut bare ett sykkelminne fra sesongen 2014. Hele 2014 var ett flott sykkelår! Men det beste sportslige sykkelminnet må være NM på Eidsvoll. Fellesstarten der er det beste rittet eg har syklet i Norge og eg følte virkelig at alt det harde arbeidet endelig «paid off». Eg fekk vist meg fram og det var utelukkende kjøringen min under NM som gjorde at eg fekk debutere for landslaget i Tour De Bretagne Feminine, og senere også delta i fjorårets Ladies Tour of Norway. Mitt beste minne i fjor åpnet dermed dørene for mange flotte opplevelser og erfaringer på sykkelen i 2014

2. Ditt verste sykkelminne i 2014?
– Under NC-helgen i Bergen i august, dukket pappaen min overraskende opp for å heie. Siden han hadde reist land og strand rundt, var det ekstremt surt å kjenne at kroppen og pusten ikke spilte på lag akkurat denne helga. For pappajenta blei det da ekstra skuffende å ta den kjipe avgjørelsen om å bryte rittet.

3. Hva er dine karrieremål på sykkel?
–  Ettersom eg først begynte å satse sykkel i voksen alder, ser eg ikke for meg ein lang karriere på sykkelen. Noe eg derimot ser for meg er å holde på med sykling så lenge det er gøy og så lenge sporten og miljøet gir meg glede og utvikling, både sportslig og personlig. Derfor tar eg kver dag og kvert år for det der er, og vil rett og slett bare se kor langt eg kan nå og kor god eg kan bli me de forutsetningene eg har. Men det er klart eg har noen konkrete resultatmessige mål også. Eg vil ikke bare være ein god nummer 2, eg vil øverst på pallen!

4. Hva var dine erfaringer med Ladies Tour of Norway i 2014?
– Det å få lov å delta på Ladies Tour of Norway i 2014 var ett stort høydepunkt. Ikke bare var arrangementet ein suksess, men både eg og mine lagvenninner for anledningen fekk enormt stort sportslig utbytte. Her var det mye erfaring å hente med tanke på kjørestil, posisjonering, og det å kjenne på nivået til de aller beste. Eg tygga styreteip og hadde hammeren, mens Marianne Vos satt og åt noe heilt anna enn teip! Rittet i seg selv var godt gjennomført når det kom til sikkerheten til utøverne, for ikke å snakke om flotte løypetraseer og spektakulære avslutninger. Og alt dette fekk me servert i Norge! Det at vi kan få så god matching og verdifull erfaring på norsk jord er fantastisk viktig og gir mange norske jenter muligheter vi ellers aldri hadde fått. Dette er definitivt med på å heve nivået blant kvinnelige landeveissyklister i Norge.

5. Hva forventer du deg av Ladies Tour i 2015?
-Etter fjorårets suksess er forventningene «sky high»! Eg tipper årets utgave av arrangementet blir ennå større, ennå bedre og ennå mer spektakulært! Alle sykkelhjerter kan trygt glede seg! Personlig gleder eg meg mest til få sykle årets Ladies Tour sammen med mine egne, fantastiske lagvenninner fra Grimstad SK’s elitelag. Hvis alle har dagen så bør vi være sterke nok til å markere oss i feltet og få verdifull erfaring til reisen vår videre som ett nystartet lag. Det betyr mye for meg å få dele den fantastiske opplevelsen og muligheten som Ladies Tour of Norway er med mine lagvenninner.

6. Hvor er du om 10 år?
– Om 10 år har eg nok sluttet å satse aktivt på sykling på toppnivå og prioriterer andre ting i livet enn sykkelen. Eg vil nok alltid sykle og finne glede i landeveissykling som mosjonsform, men eg har garantert lagt opp som aktiv syklist. Likevel håper eg at de neste årene med aktiv satsning vil gi meg erfaring og kompetanse nok til å veilede andre unge jenter som ønsker å satse. Eg ønsker å bidra til sporten gjennom miljøbygging og rekruttering lokalt i regionen og klubben eg er en del av. Sykling er gøy! Og eg ønsker å dele den gleden med flest mulig!