Bli kjent med rittambassadør Susanne Andersen

Personfakta

SusanneAndersenNavn: Susanne Andersen
Alder: 17, blir 18 år 23. juli
Sivilstatus: I et forhold
Fødested: Stavanger
Bor i dag: Stavanger
Klubb: Stavanger SK
Team: Hitec Products
Yrke/utdannelse: Syklist / videregående skole

1. Ditt beste sykkelminne i 2015?
– VM i Richmond. 5.plassen der var en god følelse, jeg hadde ikke matchet meg mot hele verden før ,og det at resultatet ble så bra gjorde meg litt avslappet om at jeg er på riktig vei, og at treningen fungerer. Hele opplegget rundt var også veldig bra og uvant. Det å være rundt og trene med Norges beste syklister, og når man trente i løypene dagene før konkurransen og det allerede var mange folk langs løypene og heiet, så var det litt uvant og en veldig god følelse.

2. Ditt verste sykkelminne i 2015?
– Det å velte under ritt må være det verste, så velten under NM og omloop van borsele er de verste minnene.

3. Hva er dine karrieremål på sykkel?
– Som så mange andre skal/vil jeg bli verdens beste, og allerede i år har jeg et mål om å vinne verdensmesterskapet i Qatar i år for junior. Jeg vil hevde meg i klassikerne og selvfølgelig forbedre alle egenskapene som trengs i sykkel.

4. Fortell om dine opplevelser med Ladies Tour of Norway?
– Har vært for ung til å delta, så enda ingen minner med selve rittet. Allikevel virker det som et stort og bra arrangement som fremmer kvinnesykkel i Norge. Det er en god måte å rekruttere andre norske sykkelryttere enn de som sykler på Hitec, og for de til å matche og kjenne på nivået til noen av de beste i verden

5. Hva forventer du deg av Ladies Tour i 2016 og for fremtiden?
– At det blir et world tour ritt. Fortsette å øke oppmerksomhet rundt damesykkel som jeg føler har fått et dårlig bilde, der folk mener at det sykles sent og at det er lite spennende å følge med på i forhold til herresykkel. Jeg mener Ladies Tour kan være med på å endre det bilde, hvert fall i Norge.

6. Hvor gjør du om 10 år?
– Om 10 år sykler jeg selvfølgelig fremdeles, og håper jeg hevder meg jevnt blant de beste i verden. Jeg håper jeg har blitt en veldig komplett rytter som hevder seg i de fleste utfordringer som finnes i sykkel, men at jeg holder på spesialiteten min innen klassikerløp og spurt.