Bli kjent med rittambassadør Miriam Bjørnsrud

Miriam2Personfakta


Navn
: Miriam Bjørnsrud
Alder: 23 år
Sivilstatus: Samboer
Fødested: Lørenskog
Bor i dag: Girona, Spania
Klubb: Raumerrytter SK
Team: Hitec Products
Yrke/utdannelse: Videregående og livets skole

1. Ditt beste sykkelminne i 2015?
– Det må være NM på Lillehammer. Helt siden jeg begynte å sykle har jeg ønsket å bli Norgesmester. Løypa på Lillehammer hadde noen tøffe stigninger, og passet meg veldig bra. Det ble et veldig spennende ritt, jeg hadde selv mistet troen etter halvkjørt løp om at det var jeg som skulle sykle først over målstreken. Men etter et skikkelig magadrag i bakken opp forbi hoppbakken, og med god hjelp fra lojale lagvenninner fikk jeg det norske flagget på brystet, «ja vi elsker» og champis.
Vil også si at min første podieplass i Cholet også betydde veldig mye. Bare det å få følelsen av at man gjør noe riktig, og at ting går rett vei er good feeling 🙂

2. Ditt verste sykkelminne i 2015?
– VM i Richmond. Jeg veltet i Verdens cupen i Sverige kun et par uker før VM, og var veldig usikker på om jeg var i stand til å reise til USA.
Jeg reiste med en bag full med motivasjon, og var klar for å hjelpe Emilie til et godt resultat. Kjente underveis at ting ikke var som det skulle, og at kroppen strittet imot. Måtte stå av uten å ha fått følelsen av å ha vært til hjelp, eller fortjent plassen på laget.

3. Hva er dine karrieremål på sykkel?
– Har alltid sagt at jeg vil bli verdensmester. Men nå som årene går, er jeg litt mer realistisk. Jeg vil fortsatt bli verdensmester, men jeg tar år for år. Jeg har skjønt at sykling tar tid med mindre man har et sinnsykt talent. Men jeg kan ikke se for meg at jeg slutter å sykle før jeg har en regnbuetrøye hengende på veggen.

4. Fortell om dine opplevelser med Ladies Tour of Norway?
– Jeg er utrolig imponert over hva alle som står bak Ladies Tour har fått til. Vi er mye rundt i verden og sykler store løp, men man skal lete lenge etter et så profesjonelt arrangement som her i Halden. Syntes også det er gøy at de lager skikkelig liv i byen med tilbud for både små og store, unge og gamle

5. Hva forventer du deg av Ladies Tour i 2016 og for fremtiden?
– Sånn det ser ut nå så kan jeg ikke skjønne at det kan bli noe bedre. Men det hadde vært gøy om det ble like vill stemning i Halden som når gutta kjører Arctic Race i Nord (selv om det kanskje er litt for mye å be om da nordlendingene sprenger de fleste skalaer). Forventer egentlig ikke så mye, håper alle de som står bak og de som står i løypene og heier har det like gøy hvert år som det vi som sykler har

6. Hvor gjør du om 10 år?
– Om 10 år er jeg nok ferdig med å sykle. Har en støvete regnbuetrøye på veggen, bikkjer, kanskje barn, jobb, også står jeg nok i Halden by å heier på alle de nye norske stjerneskuddene 🙂