Bli kjent med rittambassadør Emma Johansson

 

Personfakta

Emma-Johansson-with-bike-S

Navn: Emma Karolina Johansson
Alder: 31 år
Sivilstatus: Gift
Fødested:
Bor i dag: Tønsberg og Zingem, Belgia
Klubb: Härnösand CK
Team: Orica-AIS Woman Cycling Team
Yrke/utdannelse: Syklist

1. Ditt beste sykkelminne i 2014?
– Lagtempo-VM og WC-seieren i Trofeo Aflredo Binda

2. Ditt verste sykkelminne i 2014?
– Har jeg lagt bak meg! Nå ser jeg fremover og gjør mitt beste hver dag.

3. Hva er dine karrieremål på sykkel?
–  Vinne! De konkurransene jeg enda ikke har vunnet motiverer meg, så som VM og OL…

4. Hva var dine erfaringer med Ladies Tour of Norway i 2014?
– Det er alltid spennende med nye løp på kalenderen, og at de går på «hjemmebane» i Norge og Sverige er gøy.LToN var et vel organisert løp, og det er gøy å se at det satses stort på damesykkel i Scandinavia.

5. Hva forventer du deg av Ladies Tour i 2015?
– Listen hos organisasjonen av LToN ligger allerede høyt etter et vellykket arrangement i fjor. Vi ryttere forventer et like godt organisert løp. Jeg håper og forventer at media, da særlig TV, følger opp med en enda større dekning.

6. Hvor er du om 10 år?
– Er familiemamma med mange jern i ilde. Det hadde vært gøy om jeg fortsatt var involvert i sporten, enten via lag, forbund eller noen av mine sponsorer.