Bli kjent med rittambassadør Emilie Moberg

 Emilie2016_1Personfakta


Navn
: Emilie Moberg
Alder: 25 år
Sivilstatus: Samboer
Fødested: Fredrikstad
Bor i dag: Oslo
Klubb: Halden CK
Team: Team Hitec Products
Yrke/utdannelse: Studerer klinisk ernæring

1. Ditt beste sykkelminne i 2015?
– Podium på sisteetappe av Ladies Tour of Norway. De to første dagene av rittet hadde vært preget av mekaniske uhell og da smakte det så utrolig godt med suksess den siste dagen. Det var helt magisk å spurte opp gågata den søndagen med så mange kjente fjes langs løypa!
– Tredjeplassen i verdenscup rittet i Tyskland er nok det resultatet i 2015 jeg setter høyest fordi det var mine første steg opp på et verdenscup podium. Det var en helt fantastisk følelse å ha oppnådd noe slikt.

2. Ditt verste sykkelminne i 2015?
– Å se lagvenninnen min på sykehus i USA etter at hun hadde krasjet stygt i et ritt og brukket både kjeve og arm. Ulykker som dette er det verste med sykkelsporten.

3. Hva er dine karrieremål på sykkel?
– Det ultimate målet er å ta en VM-medalje i løpet av karrieren.

4. Fortell om dine opplevelser med Ladies Tour of Norway
– Siden jeg er fra Halden og har god kjennskap til de fleste i organisasjon, så er Ladies Tour of Norway veldig spesielt for meg. Å sykle UCI ritt i hjembyen min var noe jeg bare har drømt om og som nå har vært en realitet i to år! Jeg er imponert over hvor bra arrangementet har blitt og at folk i Halden stiller opp ute i løypene! Tilbakemeldinger fra andre profflag er at dette rittet har sjarm og er på høyde med de store, etablerte rittene som vi kjører rundt i Europa. Standarden på rittet er lagt høyt etter fjorårets suksess! Det at arrangementet også gjør utradisjonelle grep med f.eks. podiumgutter i et damesykkelritt setter fokus likestilling og har gjort rittet ekstra interessant og både norsk og internasjonal media. Interessen for damesykling i Norge har økt som et resultat av LTON og jeg håper det vokser enda mer i årene som kommer.

5. Hva forventer du deg av Ladies Tour i 2016 og for fremtiden?
– Jeg har høye forventninger til årets utgave av LTON fordi det var så bra i fjor og jeg vet at det jobbes med å gjøre rittet enda bedre. Utskiftninger og nye tilskudd i organisasjon vil føre til nye ideer og utforming av arrangementet. Det er bra at rittet utvides med en dag til og jeg tror at de nye «vertsbyene» vil være med på å lage god stemning i forbindelse med rittet. Siden det i år blir 3 dagers etapperitt, så blir det mer attraktivt for utenlandske lag og det ryktes om sterke lag på startstrek i år også.

6. Hvor gjør du om 10 år?
– Da har jeg forhåpentligvis blitt ferdig med mastergraden i klinisk ernæring, har en spennende jobb, kjører Volvo og har stiftet familie.