Bli kjent med Miriam Bjørnsrud

Vi har seks flotte ambassadører for LToN, det er vi veldig stolte av.
Miriam Bjørnsrud er en lovende allround rytter som til tross for sin unge alder har oppnådd gode resultater både nasjonalt og internasjonalt. Hun er regjerende norsk mester i gateritt og har en sterk 7 plass i U23 EM fra 2013. Bli bedre kjent med Miriam.

Miriam2

PORTRETTINTERVJU – MIRIAM BJØRNSRUD

Personfakta
Navn : Miriam Bjørnsrud
Alder : 21
Sivilstatus : Samboer
Fødested : Lørenskog
Bor i dag : Ask, Gjerdrum
Klubb : Raumerrytter SK
Team : Team Hitec Products

Spørsmål

1. Fortell litt om bakgrunnen for at du begynte å sykle og når.
Mamma var aktiv syklist før, så var egentlig hu som pusha litt på at jeg skulle prøve. Husker jeg var veldig skeptisk fordi beina satt fast i pedalene. Men jeg ble fort bitt av basillen, og syntes det var kjempe gøy! Jeg var nok rundt 13-14år da jeg begynte.

2. Ditt beste sykkelminne?
Det er så mange.. men en av mine første sykkelturer på Sotra (øy utenfor Bergen) hvor kjæresten min er fra, den henger høyt. Det var det deilig temperatur og skyfri himmel, og jeg syklet alene til en liten by i enden av øya hvor du ser rett ut i havgapet. Det er noe av det fineste jeg har sett.

3. Ditt verste sykkelminne?
Vi reiste til El Salvador i starten av denne sesongen for å kjøre løp. Alt som ikke skulle skje skjedde her.. 40 + grader, så å si ikke noe sikkerhet underveis i løpene, matforgiftning, menn med gevær og sabler, helikopter ulykke. Trenger egentlig ikke si mer. Men selv om det var en kaotisk tur, så lærte jeg også veldig masse. Kanskje ikke akkurat sykkelrelaterte ting, men om hvordan ting foregår i et land så langt fra den trygge hverdagen vi har i Norge.

4. Du er profesjonell rytter i ………………(team/klubb), fortell litt om laget?
Team Hitec Products er et proffersjonet damelag med base i Norge (Stavanger). Laget består av ryttere fra forskjellige steder i verden, Sverige, Danmark, Sør-Afrika, Australia, Italia og Frankrike.

5. Vi arrangerer også et mosjonsritt for kvinner i tilknytning til UCI-rittetHva er dine beste tips til jenter i alle aldre som ønsker å komme i bedre form?Trene det de liker og syntes er gøy. Klart det er ikke alltid like gøy å dra seg at av senga for å trene, men da er det viktig å ha et mål med det man driver med, slik at man kan fokusere på målet og godfølelsen. Man må heller ikke være redd for å ta i, kjenne syra i låra og blod smak i munnen, det er det ingen som har dødd av.

 6. Hva og hvem har betydd mest for deg i din sykkelkarriere så langt?
Familien min har betydd veldig mye, de har støttet meg helt siden jeg tak valget om å satse på sykkel på det nivået jeg gjør. De andre norske jentene også er en stor grunn til at jeg driver med det jeg gjør. Det er alltid god stemning når vi møtes og vi er venninner på fritiden også.
Det er veldig mye annet også som betyr mye, spesielt når man er damesyklist så tror jeg vi er ekstremt takknemlige for all god hjelp og støtte vi får.

7. Hva er dine beste råd til unge jenter som vil satse på en sykkelkarriere?
Dere må være rå, ha tro på dere selv og ikke miste motet. Det å bli en god syklist er en lang og knall hard prosess. Det er viktig å sette seg gode små mål, men også store hårete mål som man kan dra fram å kikke på når de tunge periodene slår til. Også må dere ikke glemme å ha den gøy! Nyte den tiden dere har, og sette pris på hvor heldige dere er som kan drive med det dere liker best.

8. Hva er dine karrieremål på sykkel?
Jeg har hatt lyst til å bli verdens beste syklist helt siden jeg fikk smaken på sykling. Det er fortsatt ett av mine hårete mål. Jeg vil også kjempe om pallplass i OL i Rio 2016. Eller så er det viktig for meg å kunne delta i VM så ofte det lar seg gjøre, for å kunne venne seg til den ekstra spesielle følelsen det er å kjøre et så stort løp. Det er også viktig for meg å se utvikling og at jeg er på vei i den retningen målene mine viser.

9. Når du ikke sykler hva liker du å bruke tiden til?
Da liker jeg å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet, lage god mat, eller helst bake noe som tar laaang tid. Eller så er jeg veldig glad i å være ute i Norsk natur, spesielt på hytta i Trysil både på sommer og vinters tid. Eller reise til andre plasser i verden og gjøre ting uten sykkel.

10. Jenter får ikke den samme oppmerksomheten på sin idrett som guttene.
Hva er dine viktigste råd for at kvinnesykkel skal bli mer populært blant media og publikum.
Akkurat det som skal skje nå med Ladies Tour og Norway er veldig viktig for kvinnesykling. Her får vi virkelig vist hvor flott idrett vi driver med, og at det er like spennende som herre sykling.
Eller så er det viktig å alltid være blide og imøtekommende med media, og ikke minst ha en godt forhold med lokal avisa. All PR og god PR! 😉

11. Ladies Tour of Norway går i Halden i 2014. Hva forbinder du med Halden?Hehe, egentlig rånere for å være helt ærlig. Har ikke vært så mye i Halden, så jeg gleder meg veldig til å kjøre LtoN så jeg kan få et skikkelig inntrykk av byen (Emilie sier det er flott 😉 )

12. Hva forventer du deg av Ladies Tour of Norway i 2014?
Jeg forventer folkefest! Håper på fint vær så folk ikke har noen unnskyldning for å komme ut av døra for å heie oss frem!

13. Hva er dine og lagets ambisjoner i LToN 2014?Klart har vi lyst til å sette ekstra preg på løpet ettersom det er hjemme i Norge, og hjemmebane for Emilie Moberg. Hadde vært utrolig gøy å få til en etappeseier eller to!

14. Til slutt, nevn tre ting som vi ikke visste om deg fra før.
A. Jeg kunne aldri klart og levd et liv uten melkesjokolade
B. Jeg er ikke vant til båt og sjø, og er redd for havet (men elsker å fiske!)
C. Hvis jeg ikke hadde drevet med sykling ville jeg gått opp på høye fjell med sekk og ski på ryggen, for så å kjøre ned igjen og nyte det å være først til å sette spor i uberørt snø.