Bli kjent med Eline G. Brustad

Blant våre ambassadører er turen kommet til unge, lovende Eline G. Brustad. Eline detonerte en bombe med å slå til med VM sølv i juniorenes fellesstart i Valkenburg i 2012, en prestasjon som viser at hun har et stort potensiale. Sykdom har satt henne litt tilbake, men i år er hun med for fullt. Eline er en av våre ambassadører og her kan du bli bedre kjent med henne både med og uten sykkel.
Eline2

PORTRETTINTERVJU – ELINE G. BRUSTAD
Personfakta
Navn: Eline Gleditsch Brustad
Alder: 19 år
Sivilstatus: kjæreste
Fødested: Asker
Bor i dag: Asker
Klubb: ack
Team: landslaget

Spørsmål

1. Fortell litt om bakgrunnen for at -du begynte å sykle og når.
Jeg begynte å sykle etter at pappa hadde tatt med meg og storesøsteren min med på noen sykkelturer. Siden vi synes det var gøy fant vi ut at vi skulle bli med på trening. Og ettersom at det var veldig gøy så begynte vi!

2. Ditt beste sykkelminne?
Et av mine beste sykkelminner må nok være da jeg kom på 2. i junior vm i 2012. Det var utrolig stort, og det var så mye rundt og etter som var veldig gøy også. I tillegg er det jo de små sykkelminnene, som fine sykkelturer med venner og sånt.

3. Ditt verste sykkelminne?
Hm, det er litt vanskeligere! Det har jeg kanskje fortrengt, men jeg tror heller ikke jeg har så veldig mange. Sikkert en kjip trening, eller et ritt som gikk dårlig eller noe lignende.

4. Du er profesjonell rytter i ………………(team/klubb), fortell litt om laget?
Foreløpig er jeg ikke på noe team, jeg sykler for ack, og for landslaget. I landslaget varierer det litt hvem som er med, men det er alltid gøy å være med.

 5. Vi arrangerer også et mosjonsritt for kvinner i tilknytning til UCI-rittet
Hva er dine beste tips til jenter i alle aldre som ønsker å komme i bedre form ?
Jeg tror det er viktig å finne noen å trene sammen med, da er det lettere å komme seg ut. Og kanskje legge opp en enkel plan, også noe som gjør deg lettere å komme seg ut. Og ha det gøy da.

6. Hva og hvem har betydd mest for deg i din sykkelkarriere så langt?
Familien har jo betydd veldig mye, som stiller opp og heier osv. Det hadde ikke vært så lett uten dem. I tillegg til treneren min som jeg er veldig fornøyd med. Hun forstår meg både som utøver og person og betydd veldig mye for at jeg synes det har vært gøy og hatt den fremgangen jeg har hatt.

7. Hva er dine best råd til unge jenter som vil satse på en sykkelkarriere?
Jeg tror det er viktig og ha det gøy så lenge man kan, ikke stresse med alt for seriøs trening. Det kommer fort nok! Og ha en trener man trives med og stoler på.

8. Hva er dine karrieremål på sykkel?
Jeg synes det er vanskelig å tenke veldig langt frem. Så tar en sesong om gangen, men det hadde vært utrolig gøy å hevde seg internasjonalt i senior klassen, spesielt i et mesterskap eller lignende.

9. Når du ikke sykler hva liker du å bruke tiden til?
Jeg liker veldig godt å være med venner og være sosial! Jeg liker også å lese, musikk og sånne ting! Også finne på ting ute, konserter synes jeg og er veldig gøy.

10. Jenter får ikke den samme oppmerksomheten på sin idrett som guttene.Hva er dine viktigste råd for at kvinnesykkel skal bli mer populært blant media og publikum?
Jeg tror det er viktig å få frem noen gode norske kvinnelige syklister som hevder seg, og kan være i toppen i mesterskap og ol som vises på tv. Nordmenn er jo alltid glad i de som er gode! Men internasjonalt tror jeg det er det med å vises på tv som er veldig viktig. Da kommer sponsorer og folk kan begynne å kjenne igjen utøvere.

11. Ladies Tour of Norway går i Halden i 2014. Hva forbinder du med Halden?
Jeg forbinder Halden med en sommerby, også har jeg syklet flere ritt der! Blant annet grenserittet, også kanskje festningen.

12. Hva forventer du deg av Ladies Tour of Norway i 2014?
Jeg håper det blir bra ritt, med mye publikum der folk får sett at damesykling kan være vel så spennende som herresyklibg. I tillegg hadde det vært utrolig gøy om noen av de norske hadde klart å hevde seg.

13. Hva er dine og lagets ambisjoner i LToN 2014?
Foreløpig vet jeg ikke helt hvem jeg skal kjøre med. Men målet blir jo å henge godt med, å utifrå det se om man kan klare å gå i brudd ol. Det hadde jo vært utrolig gøy å hevde seg på hjemmebane.

14. Til slutt, nevn tre ting som vi ikke visste om deg fra før.
A. Jeg har hoppet i fallskjerm i Australia