Bli kjent med årets rittambassadører

Personfakta

Foto: Anton Vos

Foto: Anton Vos

Navn: Emilie Moberg
Alder: 23 år
Sivilstatus: Samboer
Fødested: Halden
Bor i dag: Oslo
Klubb: Halden Ck
Team: Hitec Products
Yrke/utdannelse: student klinisk ernæring

1. Ditt beste sykkelminne i 2014?
– Resultatmessig var det 4. plass i verdenscupen i mai og vinner av lagkonkurransen. Det var kun cm fra mitt første verdenscup-podium!
Opplevelsesmessig var det Ladies Tour of Norway sin andre etappe som avsluttet med lokale runder i byen. Det var gåsehud-følelse å sykle over brua med så mange kjente fjes blant publikum. I år vil jeg kjempe om podiumplasseringene!

2. Ditt verste sykkelminne i 2014?
– Da jeg hadde en dårlig dag på en av de siste etappene av Giro Rosa(10 dager) og faller av feltet i en bakke etter 10 km kjørt. Jeg sitter sammen med 3 andre på toppen og prøver vilt å jage opp til feltet i utforkjøringen, men så blir vi sendt feil og må sykle en omvei tilbake til løypen. Vi klarer aldri å hente feltet og blir sittende «alene» i motvinden hele veien til mål. Det var en ufattelig lang dag på sykkelsetet..

3. Hva er dine karrieremål på sykkel?
– Norgesmester
– Medalje i VM

4. Hva var dine erfaringer med Ladies Tour of Norway i 2014?
– Jeg var med på planleggingen av rittet i fjor og så hvor mye jobb det er å få på plass et UCI ritt. Jeg er imponert over hvor bra det ble allerede i første utgave og at folk i Halden stilte opp ute i løypene! Det ble et profesjonelt ritt på høyde med mange av de etablerte rittene vi kjører rundt i Europa. Arrangøren siktet høyt og ønsket å gjøre ting litt annerledes. Det var f eks. morsomt med podiumgutter og jeg tror de fleste jentene satt pris på det. Det vekte også interesse hos media og det var positivt for kvinnesykling. Generelt har jeg kun hørt positive tilbakemeldinger fra andre profflag og mange ønsker å komme tilbake.

5. Hva forventer du deg av Ladies Tour i 2015?
– Jeg håper at det blir like bra som i fjor med et godt internasjonalt kvinnefelt og spennende ritt. Utifra det jeg har sett av 2015-løypene, så tror jeg det skal bli interessant ritt og fine tv-bilder. Jeg forventer større interesse fra media og at rittet blir sendt på riksdekkende tv. Det fortjener arrangøren når andre norske UcI ritt får tv-tid.
Personlig ønsker jeg å toppe formen inn mot denne helgen og målet er podiumplassering.

6. Hvor er du om 10 år?
– Da har jeg forhåpentligvis nådd mine mål på sykkelen og er i gang med nye utfordringer. Jeg studerer eller jobber som Klinisk Ernæringsfysiolog og håper jeg har startet familie 🙂
Emilie-Moberg