Beskrivelse av 2. etappe

Dags for sprinterne på lørdag?

Lørdagens 2.etappe mellom Fredrikstad og Sarpsborg er kanskje den beste sjansen for spurterne i årets Ladies Tour of Norway. De 128 kilometerne går på velkjente veier for mange av rytterne, en del av disse ble også benyttet i fjor, og også herrenes Tour of Norway har hatt flere etapper her.
Målet er det samme som for to år siden, da vant Lucinda Brand og avgjorde hele rittet.

Starten går ved Fredrikstad stadion i samarbeid med Fredrikstad Triathlon. Rytterne passerer den berømte broa som gikk opp midt under rittet i 2017. Men nå er dette før den riktige starten går, så i år kommer det ikke til å skje noen uhell!

Veiene ut mot Saltnes og til Rygge er ikke spesielt utfordrende bortsett fra dagens bakkespurt i Vikane etter 11,6 km. Her er det en stigning på 5 % over 1,7 km, ikke noe som skremmer verdens beste dameryttere.
I Råde kommer dagens første innlagte spurt ved Karlshus etter 52 km. Siden svinger man innover i landet ved Missingmyr og tar veien om Svinndal før man igjen kjører sørover via Trøsken til Sarpsborg.

Den avsluttende runden er brukt tidligere, men ikke av LToN. Andre gang man passerer mållinjen kommer dagens andre innlagte spurt, da har rytterne kjørt 108 km og har to mil igjen til mål.
Spurten er velkjent både fra LToN og Tour of Norway. Slak motbakke opp mot Festiviteten i Sarpsborg gjør at det blir litt mer utfordrende for de rene flatspurterne.

Blant herrene har for eksempel ryttere som Dylan Groenewegen og Edvald Boasson Hagen dominert her under Tour of Norway. Ingen herrer har klart å gå løs og vinne solo som Lucinda Brand gjorde i 2016. Hun hadde 56 sekunders forsprang til Norges talent Susanne Andersen, som var overraskande andre dame i mål på etappen fra Mysen.

Etappen byr ikke på noen store klatringer, og det er mulig for de beste lagene å kontrollere dette hvis de har stor kjørestyrke. Men det er også mulig å overraske feltet med frekke rykk, slik at man kommer avgårde i et brudd.