Bepink – kjørte aggresivt i LToN ifjor

Lagene i LToN 2018: Bepink – kjørte aggressivt i LToN ifjor

Bepink fra Italia er et av de minste lagene i årets Ladies Tour of Norway, de har delt fjorårets lag Bepink-Cogeas i de to lagene Bepink og Cogeas-Mettler denne sesongen.
Laget har heller ikke de største stjernene, men de var kanskje det mest offensive laget i fjorårets LToN, og nå har de akkurat fått den nye slovakiske mestertrøya i laget.

VIA VALSECCHI (Bepink-Cogeas) med laksetrøya som mest offensive rytter på 2.etappe mellom Sarpsborg og Fredrikstad i fjorårets LToN. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Den 35-årige veteranen Silvia Valsecchi fikk trøya som mest offensive rytter på 2.etappe mellom Sarpsborg og Fredrikstad ifjor. Hun er fortsatt en av de mest rutinerte og stabile rytterne på laget. Valsecchi har sølv fra det italienske mesterskapet både på fellsstart (2012) og tempo (2011).

Tre ryttere som forsvant
Ifjor fikk man laksetrøya til mest offensive rytter også på 1.etappe mellom Halden og Mysen. Men Ilaria Sanguineti som vant den har byttet lag til Valcar PBM, som også kjører årets LToN. Borte fra fjorårets lag er også superveteranen Olga Zabelinskaya. Den 38-årige russeren ble med til den andra halvdelen (Cogeas-Mettler) da lagets sponsorer splittet seg foran denne sesongen.
Den blide kanadiske jenta Alison Jackson var best av Bepink-rytterne i fjorårets LToN, men hun kjører nå for amerikanske Tibco-SVB, som også kommer til Østfold i august. Jackson kommer for øvriga fra lille Vermillion i Alberta, samme landsby som skistjernen Beckie Scott.

Slovakisk mestertrøye
22 år gamle Tereza Medvedova gjorde akkurat det samme som Peter Sagan for få dager siden: Hun vant den slovakiske mestertrøya, som trolig blir å se i årets LToN. Det var endelig for Medvedova som hadde sølv fra 2015 og som vant bronse i mesterskapet både 2016 og 2017.
Det var nær at Bepink også fikk den tsjekkiske mestertrøya. Nikola Noskova vant i 2017, men ble i år nummer 2, et sekund etter Jarmila Machatova fra Dukla Praha.

Nye talenter i år
Flere av Bepink-rytterne er meget bra banesyklister også. Nevnte Silvia Valsecchi er en av disse, blant annet sammen med Francesca Pattaro.
Ny på laget i år er 19-årige Letizia Borghesi som kommer fra Servetto Giusta og 20-årige Lisa Morzenti fra Astana. Sistnevnte deltok i temporittet under VM i Bergen i september 2017  der ble hun nummer 24.