Battle of the North et steg nærmere realisering

Ladies Tour of Norway har på vegne av et Nordisk prosjektfellesskap søkt UCI om å arrangere Battle of The North i 2022. – Vi er modne for å realisere et av verdens største, lengste og beste etapperitt med World Tour status for kvinner, sier daglig leder i Ladies Tour of Norway, Roy Moberg.

Askim – Norway – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Vos Marianne (Netherlands / CCC Liv) pictured during stage-2 from Mysen to Askim of the Ladies Tour of Norway – women – photo Anton Vos/Cor Vos © 2019

Vi har jobbet med dette prosjektet i over to år. Det har vært en litt kronglete vei i forhold til realisering, både på grunn av den pågående og langvarige pandemien, men også fordi prosjektet har krevd, og fortsatt krever, en rekke avklaringer på både norsk, svensk og dansk side for å kunne realiseres. Dette gjelder spesielt innenfor det rittekniske området.

– Vi jobbet lenge for å få med oss Vårgårda sitt endagers ritt inn i konseptet, men de ønsker pr dd å videreføre sitt opprinnelige konsept. Det er ingen ”bad-feelings” fra vår side på det, Vårgårda er et unikt konsept med sterk lokal forankring og vi har forståelse for at de forsøker å videreføre dette, sier Moberg.

Samtidig legger det litt begrensninger for oss i forhold til å realisere Battle of the North slik vi opprinnelig hadde planlagt. Det er rett og slett ikke plass i UCI sin kalender til et 10 dagers etapperitt med videreføring av Vårgårda i samme tidsperiode i august.

Vi har imidlertid sammen med både det danske og svenske sykkelforbundet jobbet godt med å få på plass et alternativt rittkonsept og vi har på vegne av prosjektgruppen, som består av representanter fra både dansk, svensk og norsk side, nå formelt søkt om et 6 etappers World Tour ritt i perioden 16 – 21 august i 2022.

Det er Ladies Tour of Norway AS (LTON) som formelt står bak søknaden, men søknaden støttes av både det danske og svenske sykkelforbundet. Rittet planlegges gjennomført med to etapper på Jylland, tre etapper i Norge og en etappe med enten start eller målgang i Sverige langs Bohuskysten med støtte fra grensebyen Halden. Moberg understreker at det er viktig å beholde identiteten til det originale LTON konseptet, noe som blant annet innebærer sterk lokal forankring til regionen Østfold og Halden.

– Vi vil få seks varierte og spektakulære etapper som byr på tøff sidevindskjøring på Jylland, klatring i de norske fjell og fartsfylte tekniske løyper på Østlandet, krydret med en svensk/norsk avslutning på historisk grunn i forhold til tidligere Nordiske krigsslag. De beste jentene i verden på sykkel stiller nok også med masse krutt i beina når slaget skal stå om den første seieren i historien i Battle of the North, men det vil nok foregå i mer fredfylte former enn for 3-400 år siden, humrer Moberg.

– Det er ingen hemmelighet at vi har forsøkt å finne en ”spot” i UCI sin World Tour kalender i mai/juni måned. Det hadde gitt rom for å bygge videre på konseptet til et 10 etappers ritt med større fleksibilitet både i forhold til andre større globale idrettsarrangement som normalt ligger i august, sier prosjektleder for teknisk gjennomføring av Battle of The North, Anders Eia Linnestad. – Vi har så langt ikke lykkes med det, men får vi en åpning fra UCI så er det fortsatt ønskelig, sier Linnestad.

– Når er søknaden formelt levert, og vi vil bruke våren i år godt sammen i prosjektgruppen for å forberede grunnen for at Battle of the North lar seg gjennomføre i 2022. Vi legger lista høyt, etapperittet skal bli unikt og spektakulært både når det gjelder kvalitet, innhold og sidearrangementer, vi skal rett og slett levere noe verden ikke har sett maken til før når det gjelder World Tour ritt for kvinner, avslutter Moberg.

For ytterligere informasjon:
Anders Eia Linnestad, Teknisk Direktør, + 47 900 68 423 – ael@eventrix.no
Roy Moberg, Rittdirektør, + 47 906 49 339 – roy@lton.no