Barnas sykleglededag på INSPIRIA

INSPIRIA science center ønsker å spre sykleglede og har, i samarbeid med Ladies Tour of Norway, invitert hele 12 skoleklasser på sjette trinn i Østfold til BARNAS SYKLEGLEDAG onsdag 30. mai på vitensenteret. En helt ny mobil ferdighetsløype er utviklet med inspirasjon fra sykkel-VM i Bergen.

Arrangementet er gratis for skolene og elevene blir både hentet med buss til INSPIRIA og tilbake til skolen. To klasser fra hver kommune der rittet Ladies Tour of Norway kjører igjennom; Fredrikstad, Rakkestad, Halden, Eidsberg, Askim og Sarpsborg (totalt 240 barn) er blitt invitert.

– INSPIRIA og Ladies Tour of Norway ønsker å fremme sykleglede til så mange barn som mulig. Dette samarbeidet støttet av Bypakke Nedre Glomma, gir nye løsninger som vil bli brukt mot skolene resten av 2018 og i årene som kommer, sier Geir Endregard, direktør ved INSPIRIA.

Dagen byr på spennende aktiviteter med ferdighetsløyper, quiz, trafikksikkerhetsøvelser og ikke minst får elevene oppleve sykkelshow av selveste trialsyklisten Eirik Ulltang! Han blir rangert som nummer 11 i verden og sykler der ingen skulle tro det går an. Ikke nok med det; sølvvinneren i VM MTB sprint fra Halden, Ingrid Bøe Jacobsen, kommer. Og syklisten Thomas Engelsgjerd som er Norgescupvinner i MTB Maraton terreng. I tillegg kommer de beste landeveisrytterne i Norge; Vita Heine, Susanne Andersen, Emilie Moberg, Thea Thorsen, Miriam Bjørnsrud og svenske Sara Olsson. Sykkelstjernene vil gå rundt og snakke med barna og gi litt råd og sannsynligvis en god porsjon inspirasjon.

Ladies Tour of Norway
Rittet Ladies Tour arrangeres 16.-19. august, men profileres og bidrar til å spre sykleglede blant annet under Barnas sykleglededag her på INSPIRIA den 30. mai.

-Vi ønsker å være synlig lokalt i fylket på mange arenaer og dette er en riktig arena for oss å være synlig på, sier Roy Moberg, daglig leder i Ladies Tour of Norway (LToN). Sykkelpark-prosjektet, som vi har utviklet sammen med INSPIRIA, har blitt riktig bra og vi gleder oss til å vise frem hva vi sammen har fått til.

I tillegg til den permanente sykkelparken som er bygd, er det også utviklet en rekke mobile øvelser og elementer som LToN vil bruke ved ulike anledninger rundt omkring i Østfold.

-Vi ønsker å bidra til å skape sykleglede for barn og unge, noe som er viktig i en mer og mer stillesittende hverdag for barn, fortsetter Moberg. Å utvikle eliteidrettsutøvere er ikke målsetningen med dette prosjektet, men det meste starter med at ting er gøy – kanskje vi ser en av ungene på start i World Tour rittet Ladies Tour om noen år, sier Moberg med et smil.

Dagens program onsdag 30. mai
9:40-10:40 Sykleglede med Quiz, Bli trygg i trafikken, Ferdighetsløype
10:40-11:20 Matpause (grilling i parken)
11:20-12:00 Sykkelshow – trialmesteren Eirik Ulltang
12:00-13:00 Sykleglede med Quiz, Bli trygg i trafikken, Ferdighetsløype

INSPIRIAs sykkelsatsning
INSPIRIA ønsker å spre sykleglede til liten og stor i samarbeid med Bypakke Nedre Glomma, Østfold Fylkeskommune og Sarpsborg kommune samt andre aktører slik som Ladies Tour of Norway. I tillegg er vitensenterets nye elsykkelsatsning nå del av Smart City Sarpsborg.

Som en del av vår store sykkelsatsning utvides vårt utendørsanlegg med mobile ferdighetsbaner i tillegg til banen for testing av elsykkel, trafikkopplæring og ikke minst den populære Pump Track banen, sier INSPIRIAs administrerende direktør, Geir Endregard. Målsetningen er å gjøre Nedre Glomma til landets ledende elsykkelområde.

Kontaktpersoner:

GEIR ENDREGARD, Adm. Direktør INSPIRIA
Telefon: 958 46 220, e-post: geir.endregard@inspiria.no

ROY MOBERG, daglig leder LToN
Telefon: 906 49 339, e-post roy@lton.no

For mer informasjon og bilder:
THERESE LANDE PATRICK, kommunikasjonsrådgiver INSPIRIA
Telefon: 976 54 595, e-post: therese.patrick@inspiria.no