Banestjerne i spissen for Lotto-Soudal

Presentasjon av LToN-lagene : Banestjerne i spissen for Lotto-Soudal

Belgiske Lotto-Soudal er et av lagene med lag på World Tour-nivå både i dame- og herreklassen. Den største stjernen i lagoppstillingen til årets LToN er banespesialisten Lotte Kopecky, som flere sikkert har sett på TV nylig fra EM i Glasgow.

LOTTE KOPECKY er en av verdens beste banesyklister, men hun er også bra på landeveien og er kanskje det største håpet for Lotto-Soudal i årets LToN. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Den tidligere verdensmesteren på bane ble nr. 2 i det belgiske tempomesterskapet i år, og hun var ifjor nr. 5 i Flandern Rundt. I år har det ikke blitt noen triumfer på landeveien, og Lotto-Soudal har faktisk bare en seier i 2018.

Det var Annelies Dom som vant det belgiske landeveismesterskapet. Hun syklet LToN ifjor, men hittil er hun bare oppført som reserve i år.
Lotte Kopecky var nær en seier i World Tour-rittet BeNe Ladies Tour på hjemmebane der hun ble nr.2 på første etappe.
Valerie Demey kom fra Topsport Vlaanderen i år og ble for øvrig sølvmedaljevinner i årets belgiske mesterskap etter Annelies Dom, og hun er påmeldt til sykkelfesten i Østfold.
Også 22-årige Kelly Van Den Steen er ny hos Lotto-Soudal fra Topsport Vlaanderen. For det laget deltok hun i LToN også ifjor, da hun blant annet ble nr.9 i ungdoms-konkurransen.
Van Den Steen var også en av de belgiske damene som fikk sykle VM i Bergen ifjor, men der brøt hun.
Ny på laget er også den 23-årige franske rytteren Anabelle Dreville som ifjor syklet for FDJ-laget.
22-årige Marjolein Van’t Geloof er et stort talent som kjører sin første proffsesong på dette nivået. Hun deltok blant annet på det nederlandske laget i U23-EM i Tsjekkia i år.

LOTTO-SOUDAL var med i Ladies Tour of Norway også ifjor. Her er laget under presentasjonen på en av etappene i fjorårets LToN. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Men Lotto-Soudals damer behøver flere seiere hvis de skal måle seg med herrelaget, som jo også var med i årets Tour d France med Andre Greipel, Thomas De Gendt og andre stjerner. Kanskje kommer de i årets Ladies Tour of Norway?