Astana’s damelag debuterer i LToN

Lagene i Ladies Tour of Norway 2018: Astana’s damelag debuterer i LToN.

Vi er vant til å høre om Astana’s herrelag med flere sterke ryttere, deriblant nordmannen Truls Korsæth og flere danske toppsyklister som Michael Valgren og Jakob Fuglsang. Men laget finnes også på damesiden, selv om det er registrert i Italia istedet for i Kazakstan. Og det er et svært internasjonalt lag som debuterer i årets Ladies Tour of Norway.

LETIZIA PATERNOSTER tok bronse i juniorklassen under VM i Bergen i september. Foto: ASTANA’s WOMENS TEAM

Det store talentet på laget er 18-årige Letizia Paternoster fra Italia. Hun vant VM-bronse for juniorer i Bergen i fjor, og tok både sølv (tempo) og bronse (landevei) under EM i Danmark. Hun vant også begge distanser på det italienske juniormesterskapet.
I år har hun vært den dominerende rytteren hos Astana’s damelag med ”rent bord” i Festival Elsy Jacobs i Luxembourg i april. Der vant hun sammenlagt, èn etappe, poengtrøya og ungdomstrøya. I tillegg vant hun GP della Liberazione PINK på hjemmebane like før suksessen i Luxembourg. Letizia Paternoster kjører sin første sesong på dette nivået, og det blir veldig spennende å se om hun dukker opp under Ladies Tour of Norway i august.

25-årige Arlenis Sierra fra Cuba har også vunnet for Astana i år. Hun vant det Pan-Amerikanske mesterskapet, og spurteren Sierra vant på World Touren da hun spurtet hjem den 3.etappen av Amgen Tour of California i mai. Like etter tok hun også en sterk 2.plass i Winston Salem Cycling som også arrangeres i USA.

STORTALENTET Letizia Paternoster jubler over seieren i Elsy Jacobs Festival i Luxembourg tidligere i år. Foto: ASTANA’s WOMENS TEAM

Laget består av ryttere fra Italia, Kazakstan, Venezuela, Cuba og Mexico.
Vi gleder oss til å se de velkjente Astana-draktene på Østfold-veiene i august for første gang.