Annemiek van Vleuten vant Giro Rosa – Katrine Aalerud på en sterk 18.plass

Tempoverdensmesteren Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) var overlegen i damenes utgave av Giro d’Italia, det såkalte Giro Rosa.
Den nederlandske stjernen vant tre etapper og ble klar vinner sammenlagt.
Samtidig fikk endelig norske Katrine Aalerud till et bra resultat og ble nr.18 totalt for sitt danske Team Virtu.

ANNEMIEK VAN VLEUTEN (midten) var overlegen i Giro Rosa. Her fra VM i Bergen ifjor. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

van Vleuten huskes nok best av norske TV-seere for det dramatiske fallet under OL-rittet i Rio, men kanskje også for tempogullet i Bergen i september. Nå kjørte hun skjorta av hele verdenseliten i Italia og vant også den avsluttende etappen solo.
Foruten å være den beste temporytteren går van Vleuten også meget bra oppover. Hun vant totalt med fire minutter til sydafrikanske Asleigh Moolman-Pasio (Cervélo-Bigla). Stallkameraten Amanda Spratt vant også en etappe solo og så til at det ble to Mitchelton-Scott-damer på pallen til slutt. Hun tok også klatretrøya, mens van Vleuten vant poengtrøya.

Beste U23-rytter ble den lovende italienske Sofia Bertizzolo (Astana), mens rutinerte Elisa Longo Borghini (Wiggle High5) var beste hjemmerytter og vant den blå trøya.
Anna van der Breggen (Boels Dolmans) leder fortsatt damenes WorldTour når man begynner å komme nærmere Ladies Tour of Norway. Men det er jevnere enn ifjor, og Amanda Spratt ligger nå bare 19 poeng bak. van der Breggen var ikke med i Giro Rosa, hun valgt å kjøre terrengsykkel på hjemmebane.

KATRINE AALERUD fikk endelig et hyggelig resultat denne sesongen da hun sluttet på en 18.plass totalt i Giro Rosa. Her med ”laksetrøya” fra årets NM i Sandefjord. Foto/rights: INKA JULIA KRISTIANSEN/KEK-stock

Katrine Aalerud (Team Virtu) har hatt en forferdelig vårsesong og var uten et eneste resultat da hun kom til NM i Sandefjord. Der var hun i brudd med Vita Heine (Hitec Products), men Katrine måtte slippe. Men fikk laksetrøya som mest offensive rytter som ”plaster på såret”.
Nå ble Katrine lagets beste rytter i Giro Rosa med en sterk 18.plass, og hun imponerte på flere etapper. Spesielt på den innlagte fjelltempo-etappen der mange toppryttere tapte flere minutter. Men Vestby-jenta var nummer 12 i mål og rykket kraftig opp i sammendraget akkurat her.
Til slutt var Katrine drøyt 21 og et halv minutt etter suverene Annemiek van Vleuten.
Hitec Products deltok ikke i Giro Rosa, og Katrine Aalerud var ensom norsk rytter.