Amerikansk seier under åpningen av Ladies Tour of Norway

19955095773_3883308d3a_zShelley Olds fra USA vant kveldens Criterium350 etter en knallhard spurtduell med svenske Emma Johansen. Emilie Moberg fra Halden ble beste norske på en 11. plass.

Det var mye folk og god stemning under kveldens gateritt i Halden sentrum. Det ble satt høy fart tidlig, og etter hvert klarte fire ryttere å komme seg løs. I feltet bak var det uenighet om hvem som skulle kjøre og de fire i tet opparbeidet seg raskt en luke på 50 sekunder. Det ble etter hvert klart at seierskvinnen var en av de fire i tet.

Det var et veldig morsomt ritt som jeg er storfornøyd med at jeg vant. Jeg elsker å sykle gateritt og trivdes godt i den høye farten på dagens ritt. Nå håper jeg det blir like aggressiv kjøring på de neste etappene. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa en storfornøyd Shelley Olds etter målgang.

Noen små centimeter bak Shelley Olds (Ale Cipollini) måtte Emma Johansson (Orica-AIS) ta til takke med andreplassen. Deres bruddvenninner Katarzyna Pawlowska (Boels) og Jeanne Korevaar (Rabo-Liv) endte på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

EmilieSmåskuffet Moberg
Emilie Moberg fra Hitec Products var på forhånd det store norske håpet, og hun satt godt plassert i hovedfeltet hele rittet. Hun var imidlertid ikke helt fornøyd etter målgang.
Dette var litt skuffende. Jeg visste det kom til å gå et brudd og jeg hadde håpet å være der, oppsummerer Moberg.

Ladies Tour of Norway fortsetter i morgen med første etappe av UCI rittet. Starten går i Strømstad kl. 14:00, med forvented ankomst Halden sentrum for lokale runder ca. kl. 16:30.

For komplette resultatlister, se her.