Alle vil til Ladies Tour of Norway i 2020

Samtlige World Tour lag har allerede meldt sin interesse for å kjøre Ladies Tour of Norway. – Vi opplever en voldsom interesse fra lag rundt omkring i hele verden. Allerede før vi har sendt ut invitasjoner er vi overbooket i forhold til lag som ønsker å kjøre årets versjon av Ladies Tour, sier rittdirektør Roy Moberg.

Det er tydelig at Ladies Tour of Norway (LToN) har satt seg om et skikkelig populært kvalitetsritt. Vi har registrert økt interesse år for år fra lag og ryttere, men aldri hatt slik pågang som i år. Vi kan allerede nå bekrefte at samtlige World Tour lag ønsker å kjøre årets versjon av LToN. I tillegg har vi veldig mange henvendelser fra lag fra nær sagt alle verdensdeler, forteller Moberg.

Vi planlegger som tidligere år med 22 lag på start og kan konstatere at det er mange lag som dessverre kommer til å bli skuffet. Vi er allerede overbooket og vil nå benytte de neste dagene til å vurdere hvilke lag som formelt skal inviteres. Vi er priviligerte som er i en slik situasjon og skulle gjerne ha tatt i mot ennå flere lag, men av hensyn til både logistikk og økonomi så må vi begrense antall lag, sier Teknisk Direktør Anders Eia
Linnestad.

World Tour lagene og ytterligere sju lag som ligger høyest på UCI sin rankingliste er garantert invitasjon og deltakelse. De siste ”wild cardene” har vi ikke fordelt ennå, men det Norske landslaget og andre lag med norske ryttere og tilknytning vil bli gitt prioritet så langt det lar seg gjøre. Det er viktig å prioritere lag med norske ryttere slik at disse rytterne får anledning til å konkurrere mot verdenseliten på hjemmebane, mener Linnestad.

LToN har på kort tid blitt en meget sterk merkevare, ikke minst internasjonalt, og det er med en viss stolthet at vi allerede nå kan garantere et startfelt som man sjelden ser maken til uansett hvor i verden man måtte befinne seg, forteller Moberg.

Norges eneste World Tour-ritt på sykkel arrangeres for sjuende gang 13. – 16. august i 2020. Som tidligere år vil de fleste av etappene avvikles i Østfold, men Moberg kan røpe at LToN i år vil ha etapper både inn i Akershus og i Sverige, både for å markere det nye fylket Viken og for å posisjonere seg mot Battle of The North i 2021.

De ulike vertsskapsbyene for LToN 2020 vil bli presentert i løpet av de nærmeste par ukene.