Alé Cipollini – spurtsterke og rutinerte ryttere

Presentasjon av lagene i LToN 2018: Alé Cipollini – spurtsterke og rutinerte ryttere

Italienske Alé Cipollini med sine gule trøyer er en gammel kjenning i Ladies Tour of Norway. I fjor vant laget den andre etappen i Fredrikstad ved Chloe Hosking etter brofadesen som samlet feltet ca 5 km fra mål.
Men dette laget har mange ryttere å satse på, så se opp for gultrøyene også i 2018!

CHLOE HOSKING jublar etter etappeseier i Ladies Tour of Norway 2017. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Australske Chloe Hosking vant en tight spurt mot Marianne Vos i Fredrikstad ifjor. Det var det første året i laget for den nå 27-årige spurten, som kjørte for norske Hitec Products sesongene 2013-2014. Hosking har mange sterke seiere på sin merittliste, hun vant blant annat La Course by Tour de France i 2016.

Spurtsterk er også veteranen Marta Bastianelli, den 31-årige italienske rytteren som ble individuell verdensmester i fellesstart så tidlig som tilbake i Stuttgart 2007. Hun har i år vunnet dameutgaven av Gent-Wevelgem i Belgia.

JANNEKE ENSING er en meget kjøresterk rytter som tok en plass i det utrolig sterke VM-laget til Nederland i Bergen i september 2017. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Meget kjøresterk er Janneke Ensing, den 31 år gamle nederlandske rytteren som hadde en hjelperytter-rolle i det ekstremt sterke nederlandske laget på VM i Bergen 2017. De tok jo også seieren til slutt gjennom Chantal Blaak.

Daiva Tuslaite var i et langt brudd på siste etappe av LToN ifjor, og hun har vunnet det litauiske mesterskapet de siste tre årene. Kjørestyrke har man også i rutinerte ryttere som tyske Romy Kasper og spanske Ana Santesteban.

I år har man også fått et par sterke nye navn. Roxane Knetemann er datter til den tidligere Tour de France-helten Gerrie Knetemann, og kom til Alé Cipollini fra franske FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope etter mange år i Rabobank-Liv hjemme i Nederland.
Ny i laget er også det 19-årige talentet Karlijn Swinkels, som ifjor kjørte for Parkhotel Valkenburg. Hun ble juniorverdensmester på tempo i Doha, Qatar 2016.

HER FRA lagets årspresentasjon i Italia med alle rytterne på plass. Foto: ALÉ CIPOLLINI

Dette meget internasjonale laget fra Italia har den gamle spurtkongen Mario Cipollini som sponsor og beskytter. Rytterne kommer fra både Italia, Nederland, Japan, Australia, Tyskland, Spania, Litauen og Belgia.